FÅ MERE AT VIDE OM HØ

.
HVORFOR ER HØ SÅ VIGTIGT TIL DIN KANIN ELLER GNAVER?
Den vigtigste del i enhver kanin eller gnavers kost skal være frisk græs eller hø (tørret græs). 
Det høje fiberindhold er den allervigtigste del for at opretholde god tand og tarmsundhed. 

Uden fibre kan fordøjelsessystemet ikke flytte fødevarer gennem tarmen, og din kanins tænder, der vokser hele tiden, vil ikke slides ned, og kan dermed vokse til smerteligt længde..
Kvaliteten af hø er altafgørende for om din kanin eller gnaver spiser hø nok hver dag.
F.eks. indeholder PetDK Alpine Hø op til 25 forskellige græsarter og urter hvilket dækker ethvert behov for fibre, vitaminer og mineraler.
Find det her....

Hos PetDK finder du kun det allerbedste hø - også hvis du har en hø-kræsen kanin.
Mange hø-kræsne kaniner har en forkærlighed for PetDK Soft Cut Timothy Hø. Det er en høtype der høstet efter ganske kort tid på marken, hvilket gør at høet endnu har mange blade på græsstænglerne. Høet er blødt og lækker og minder meget om frisk græs.
Find det her...

-sørg for at ca. 80% af dit kæledyrs daglige kost består af hø/græs i god kvalitet. Det svarer ca. til at f.eks. din kanin skal spise sin egen krops størrelse af hø hver dag.

------------------------------------------

LIDT OM HØ:

Alt hø er forskelligt - også selv om det egentlig er det samme!
- Og hvordan giver det så mening?
Nedenfor finder du en kort forklaring på hovedårsagerne til at samme hø opleves forskelligt.:

1. Slet høstet i maj/juni 
Her er alle græstyper og urter i fuld flor da alle arter har lige vilkår efter vinteren. 
Græsset er blødere og finere, lidt ligesom de spæde lysegrønne blade på træer og buske. 
2. Slet høstet i juli/august 
Nogle græstyper og urter har fået overtaget over andre, da nogle vokser hurtigere og er kraftigere, og derfor kan kvæle andre typer der ikke er så stærke. 
Græsset bliver mere mørkegrøn og kraftigt. 
3. Slet høstet september 
Endnu flere typer har fået overtaget og der kan forekomme lidt vissent græs iblandt. 
Dette skyldes at når man høster 1. og 2. slet falder noget ved siden af og vil ligge og visne i bunden. Noget af dette kan komme med når man høster 3. gang.

Og så er der jo også vejret der har betydning for høet. Mængden af vand, tørke, 
måden det er tørret på, og jorden de forskellige steder på samme mark har også stor betydning for græssorterne udvikling. 
Man skal huske på at kaninerne vil have de samme vilkår med planterne i naturen. 
----------------------------------------------------
.

Er din kanin for tynd og mangler næring ?


Lucerne/Alfalfa er en bælgplante og ikke græs. Lucernehø har et højere proteinniveau end græshø, og kan anvendes til opfedning. Det kan derfor være godt for unger eller undervægtige kaniner i små mængder. Det har også et meget højere calciumniveau (1,5% i forhold til 0,5% i græshø), så kaniner med problemer relateret til overskydende calcium bør helt undgå lucerne.
Oxbows Alfalfa/Lucerne hø er af absolut bedste kvalitet. 
Få den her...
---------------------------------------------------
.
.
Hvad er Havre/ Hvede/Byg ?
 

Havre, hvede og byg er også typer af græs. Når det høstes før frøhovederne er modnet, kan det også tilføres som ethvert andet græshø. Når kornet er modnet, og det får en gylden brun farve, mister stænglerne deres næringsværdi, og det anvendes i stedet som strøelse i form af halm. Det er nemt at se forskel på farven, halm er gult og hø er mere grønt.
Kaninerne elsker smagen af dette hø, som kan gives som et lækkert tilskud til hø. Man bør supplere med alm. hø, da det p.g.a. kornene er mere fedende.
Oplev Friendly´s lækre Havre Hø her....
--------------------------------------------
.
HAR DU EN KANIN DER IKKE VIL SPISE HØ ?

Trods vigtigheden af ​​hø, er nogle kaniner tilbageholdende med at spise det. Dette stammer ofte fra tilgængeligheden af ​​velsmagende, men mindre sund foder, som kan udvikle dårlige spisevaner hos unge kaniner, og det kan være svært at ændre senere i livet. Hvis kaninen ikke spiser hø kan det give alvorlige tandsygdomme og tarmlidelser, så man skal sætte hårdt ind for at fremme hø spisningen .

Her er nogle tips til at opmuntre din kanin til at spise mere hø:

Reducer foderet. Nogle fødevarer er lækrere end hø, men ligesom mennesker har kaniner brug for at spise en varieret kost og ikke kun fødevarer, der smager bedst. Hvis din kanin altid har foder til rådighed, har den ingen grund til at spise hø. Det er ligesom at give et barn mulighed for valget mellem kager eller grøntsager.
Giv velsmagende hø. Ikke alt hø er det samme; det kommer i forskellige sorter og varianter. Prøv forskellige typer af hø for at se, hvad din kanin bedst kan lide. Sørg for, at høet er af god kvalitet og er opbevaret rigtigt. 
Giv ingen godbidder i en periode indtil din kanin begynder at spise hø.
Hos PetDK kan du købe små Hø-Prøver så din kanin kan teste lidt forskelligt. 
Køb Hø-Prøverne her...